A szövetségről

Bemutatkozás

Szeretettel üdvözöljük Önt a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége Elnöksége és tagjai nevében. Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk.

Megalakulásunk

Ezen a helyen Ön Magyarország egyik új Szövetségével ismerkedhet meg, amely 1993-ban jogutódként a Vámügynökségek és Vámközreműködők Magyarországi Szövetségéből nőtte ki magát, mert az adott üzletági körülmények ezt kívánták meg.

Tagjaink kezdetben csak vámügyintéző és vámközreműködő, valamint szállítmányozással foglalkozó szolgáltatást nyújtottak. A gazdasági élet fejlődésével taglétszámunk is folyamatosan növekszik (jelenleg több, mint 100) ezáltal a tagjaink által nyújtott szolgáltatások is bővültek, így ma már a gazdasági élet szinte valamennyi területét lefedik. Ezzel a stabil háttérrel terjesztettük ki érdekképviseleti tevékenységünket a klasszikus vám és jövedéki szakterületen túl többek között az adóügyi, az agrár, majd a hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi szakterületre is. A tevékenységünk bővítésével nyitni kívántunk a gazdasági-kereskedelmi élet szereplői felé, biztosítva ezáltal is egy sokrétű és sikeres szakmai-érdekvédelmi szervezethez való tartozást. Tagjaink lényegében minden olyan szakterülettel foglalkoznak, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hatáskörébe tartozik.

Szakmai érdekképviselet, érdekegyeztetés

Szövetségünk fő tevékenysége – az oktatás, továbbképzés szervezése mellett – a szakmai érdekképviselt és érdekegyeztetés.

Bizonyára az Ön cége is került már olyan helyzetbe, hogy egy új jogszabály életbe lépését követően úgy érezte, hogy ezt ebben a formában lehetetlen végrehajtani, viszont lenne javaslata, de nem tudja merre induljon el?

Szövetségünk számtalan esetben nyújtott már szakmai segítséget hasonló ügyekben, képviselte sikeresen tagjaink érdekeit. Rendszeresen és sikeresen közvetítünk az egyes szakterületeket érintő nehézségek leküzdése érdekében a hatóságok és tagjaink között.

Folyamatosan részt veszünk a jogalkotási folyamatokban úgy, hogy részben jogszabály-módosításokat kezdeményezünk, illetve a közigazgatás által elkészített tervezeteket véleményezzük. Ezeken kívül napi kapcsolatban vagyunk a vámhatóság különböző szintű vezetőivel, együttműködve a napi gyakorlati-végrehajtási problémák feltárásában, vagy azok megoldásában.

 Oktatás, továbbképzés

Rendszeresen szervezünk egynapos képzéseket, illetve konferenciákat. Kiemelkedő ezek sorában is a Kecskeméten már több alkalommal is nagy érdeklődésre számot tartó Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Konferencia. Rendkívül büszkék vagyunk a nagy múltú hagyományokkal rendelkező több, mint 25 éve minden ősszel megrendezett Soproni Vámszakmai Napok-ra, amelynek keretében jellemzően szakterületeink közigazgatási vezetői, illetve vezető munkatársai tartanak előadásokat a készülő új jogszabályokról, naprakész és hiteles információkról, tapasztalatokról, jövőbeni változásról, trendekről. Ezek elsősorban a cégek vezetői számára nyújtanak segítséget a sikeres stratégiai döntések meghozatalához. Az elmúlt évben szerveztük meg először a konferenciákat követő ún. szekció üléseket, melyek rendkívül sikeresnek bizonyultak. A szekcióüléseken résztvevőknek lehetőségük van egyéni problémájukat, kérdésüket közvetlenül is feltenni az ügy előadójának, melyre a legtöbb esetben megoldást is találtunk.

Miért éppen a VJASZSZ?

Mert: „VELÜNK MINDEN GYORSABB  és  KÖNNYEBB!”

Szövetségünk érdekképviseleti tevékenységét tagozatokba szervezve végzi, hatékonyságát, munkabizottságok és munkacsoportok segítik. (Határügyi Bizottság (az ukrán, a szerb és a horvát vámhatárok határállomásain működő spediciós és egyéb szolgáltató cégek), a Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság, Etikai Bizottság, Vámudvari Munkacsoport, Jövedéki Tagozat, Közvetett Adók és Vámtagozat, a Légi Áruforgalmi Tagozat, jelenleg szervezés alatt áll a Harmadik Országos Forgalom Munkabizottsága (ún. Balkán Tagozat).

Ha fontos az Ön számára,

  • hogy érdekeit egy olyan Szövetség képviselje, amelynek tagozati vezetői a velünk kapcsolatban álló hatóságok által is elismert, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek,
  • hogy lehetőséget kapjon a hatóságok előtti érdekképviseletre és jogalkotói konzultációra
  • hogy rendkívüli kedvező áron nyújtott színvonalas oktatás révén biztosítani tudja cége szakmai fejlődését

akkor tiszteljen meg bizalmával és legyen Ön is a VJASZSZ tagja!

 

Dr. Berényi János sk.
Elnök

Bók Mihály sk.
Társelnök  

Szepesi Sándor sk.
Főtitkár