Hírek

Magas részvétel, tartalmas program, elismerések, kitüntetések a 32 éve tartó Soproni Vámszakmai Napokon

A 2017. november 23-24-i közel 90 gazdálkodó, mintegy 140 fővel képviseltette magát Szövetségünk által, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal támogatásával szervezett 32 éve tartó Soproni Vámszakmai Napokon.

A konferencia első napja kiemelten foglalkozott a 2018.január 1-től bevezetésre kerülő új adózási jogintézményekkel az ellenőrzés és a végrehajtás új metodikáival, Megtudhattuk azt is, hogyan zajlik a verseny az ügyfelekért az Unióban, melyek a tisztességes verseny biztosításának hatósági eszközei, illetve hogyan lehet a vámellenőrzés az állam biztonságos működésének egyik kulcsa. Az első nap délutáni programjában a NAV szakmai vezetőinek részvételével nyílt vitafórumra került sor az EKAER piacvédő hatékonyságáról és megismerhettük a jövő évi adókedvezményeket is.

A konferencia másnapján betekintést nyerhettünk a vám, a jövedéki és a környezetvédelmi termékdíj szabályozás aktualitásaiba, jövő évi változásaiba.

A vám és a jövedéki szekcióüléseken hasznos és színvonalas szakmai vitát, egyeztetést folytattak a jelenlévők a hatósággal és a jogalkotóval egyaránt a jelenleg fennálló problémákról, azok megoldási lehetőségeiről.

Kiemelt jelentőségű volt a szervezők számára, hogy jelenlétével és előadásával megtisztelte konferenciánkat Dr. Kovács Árpád Úr, a Költségvetési Tanács Elnöke, és Molnár Tamás Úr, a NAV Vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, illetve Horváth Vilmos Úr, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökhelyettese, Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara Elnöke is.

Természetesen “Sopron” a hagyományoknak megfelelően mindig egy kicsit az ünneplésről is szól, nem volt ez másképp most sem.

A Szövetség példaértékű támogatásáért:

  • Szent Máté Díjat vehetett át Horváth Antal Úr, a NAV KI Jövedéki Főosztályának vezetője, és Magó János Úr, a LEGATUS Bt. Ügyvezetője
  • Pro Telonium Díj elismerésben részesült Köteles Gyula Úr, a Prothos Kft. Ügyvezetője és Dobos Lajos Úr, az Euro-Class Kft. Ügyvezetője,
  • Szövetségünk legmagasabb elismerésében a Szövetségi Aranyjelvény kitüntetésben részesült Szabó Károly Úr, a NAV Vámszakmai Szakfőigazgatója és Boda János Úr, a GYSEV Cargo Zrt. Vezérigazgatója.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – nyugállományba vonulásuk alkalmából – Elismerő Arany Oklevelet adományozott:

  • Sziliné Bóna Katalin Asszonynak, a LAGERMAX Autótranszport Kft. volt vámosztályvezetőjének és
  • Mayer Miklós Úrnak, a Royal-Sped Zrt. volt vezérigazgatójának.

 Konferenciánkról szóló MTI hír több sajtóorgánumban is megjelent, mely az alábbi linkeken látható.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt jövőbeni szakmai rendezvényeinkre is.

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár

 

Sajtóvisszhang:

 

 

hir.ma.hu

infosopron.hu

profitline.hu

magyarhirlap.hu

magyaridok.hu

hirado.hu