Hírek

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó 2016

Szövetségünk idén 31. alkalommal rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját Sopronban.

A konferencia az adózás, a vám és a végrehajtási eljárás aktualitásai mellett az EKAER jövőjével kapcsolatos témakörök tárgyalásával kezdődik. Az első nap délutáni programjában a NAV és a NÉBIH legkiválóbb szaktekintélyeinek, interaktív beszélgetés keretében tehetik fel kérdéseiket. A konferencia másnapjának plenáris ülésén a jogalkotó oldaláról kerül bemutatásra a jövő évi vámjogszabály változás, a vámtanácsadó képzés és az engedélyek újraértékelésének szabálya. Ezt követően a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelősségi körét érintő adó- és büntetőjogi kérdéskörökre helyezzük a hangsúlyt egy szokatlan aspektusból megvilágított előadás keretében.

A NAV szemléletváltásának következményeként egyre többen szeretnének itthon vámkezeltetni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Erre is választ kaphatnak a résztvevők a vámszekció ülésen.

Kinek, mikor és milyen változásokat okoz a mindennapi tevékenységében az új jövedéki szabályozás és ez milyen adatszolgáltatási és biztosítéknyújtási kötelezettségekkel jár? A NAV KI Jövedéki Főosztály szakértő munkatársai ezekre kérdésekre is választ adnak a jövedékiszekció ülés keretében.

Minden jogtulajdonos számára fontos a márkavédelem. Szeretné tudni, hogy milyen lehetőségei vannak a hiteles árujelölés, az azonosítás és a nyomon követés területén? Mindkét szekcióülésen elhangzó előadás a legújabb nano technológiai megoldásokat mutatja be, mely az Ön számára is elérhető.

Szeretettel várjuk konferenciánkra!

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár