Hírek

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó 2021.november 18-19.

Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Érdeklődők!

 

Szövetségünk idén 36. éve – 2021. november 18-19-én rendezi meg a nagy hagyományokkal bíró Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. szakmai konferenciáját.

Helyszín: HOTEL SOPRON**** (Sopron, Fövényverem u. 7.)

A konferencia első napján tájékoztatást kapunk arról, hogy a pandémia milyen hatással van a költségvetésre és a gazdaságra, illetve hogyan alakul a magyar gazdaság versenyképessége.
Megismerhetik a résztvevők, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hogyan kezeli a hozzá beérkező adatokat, információkat, milyen szerepe van a beérkező adatoknak az ellenőrzésben. A jövő évi adóváltozások mellett tájékoztatást kapunk a vámszakmai és rendészeti aktualitásokról is.
A délutáni kerekasztal megbeszélésen a jövedéki adóigazgatás megyei tapasztalatai mellett szó lesz a BiReg rendszer bevezetéséről és az elmúlt időszak tapasztalatairól, illetve a jövőben bevezetésre kerülő elektronikus fuvarlevélről.
A konferencia másnapján friss vámszakmai híreket hallunk online Brüsszelből, majd megismerhetjük a 2021. évi vámszakmai eredményeket és a jövő évi vámszakmai kihívásokat.
A vám szakmai szekcióülésen az előadók a prezentációjukkal segítséget nyújtanak a vámjogi képviselők felelőssége és kockázatviselés csökkentése tekintetében, tájékoztatást kapunk a legfrissebb szellemi tulajdonjogvédelmi szabályokról, valamint a vámjogi képviseleti szabályok bejelentéséről, ez utóbbit a szakrendszeren keresztül is bemutatjuk.
A jövedéki és adó szakmai szekcióülésen a jövő évi aktualitások mellett a programban szereplő jövedéki szakmai témakörök megbeszélésére kerül sor.

Vámügynök, vámtanácsadó résztvevők számára adható kreditpont: 5 pont  (engedélyeztetés alatt)
Az 5 kreditpont igazolás feltétele a második napi vámszakmai előadásokon történő részvétel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel kérem Képviselőtársaimat, hogy részvételi szándékukról mielőbb szíveskedjen tájékoztatni a csatolt jelentkezési lap info@vjaszsz.hu e-mail címre történő elküldésével. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el, illetve igazoljuk vissza.

A konferencia felhívása, a részletes szakmai program és a jelentkezési lap az alábbi csatolmányokból tölthető le.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a szakmai konferenciánkra!

 

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár