Hírek

V. Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia – Debrecen

Tisztelt Képviselőtársak, Tisztelt Érdeklődők!
Szövetségünk idén 5. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Adó- és Vámkonferenciát Debrecenben.

Időpont: 2017. március 9-10. (csütörtök-péntek)
Helyszín: Hotel Lycium **** – Kölcsey-Központ, Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

A konferencia az adózás, aktualitásai mellett az EKAER hatásaival, más szakterületek (folyószámla, végrehajtás) kapcsolatával, kockázatkezelésével, illetve jövőjével kapcsolatos témakörök tárgyalásával kezdődik. A résztvevők tájékoztatást kapnak a NAV támogató eljárásáról, valamint arról is, hogy az Uniós Vámkódex hatályba lépését követően hogyan alakulnak az új vámhatósági szerepek.

A konferencián résztvevő külföldi vámhatóságok képviselőitől tájékoztatást kaphatnak a résztvevők a szomszédos országokban lévő új és a bevezetésre váró vámhatósági és EKAER-t érintő szabályokról.

Természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a 2017. április 1-én hatályba lépő új jövedéki szabályozásra is. A NAV KI Jövedéki Főosztály szakértő munkatársai választ adnak a jövedéki szekció ülések keretében többek között arra is, hogy a kinek, mikor és milyen változásokat okoz a mindennapi tevékenységében az új jövedéki szabályozás és ez milyen adatszolgáltatási és biztosítéknyújtási kötelezettségekkel jár? Az előadások természetesen érintik a dohány-szabályozással kapcsolatos változásokat, illetve az új jövedéki szabályozás informatikai kérdéseit is.

A könyvvizsgáló résztvevők számára adható kreditpont: 4 pont.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt rendezvényünkre!
Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár