Hírek

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó: 2018. november 29-30.

Tisztelt Képviselőtársak!
Tisztelt Érdeklődők!

Szövetségünk idén – immáron 33. éve – 2018. november 29-30-án rendezi meg a nagy hagyományokkal bíró Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. szakmai konferenciáját.

Helyszín: HOTEL SOPRON**** (Sopron, Fövényverem u. 7.)

A konferencia első napjának plenáris ülésén tájékoztatást kapunk arról, hogy az adó- és vámbevételek milyen hatással vannak a magyar gazdaságra, illetve mennyiben befolyásolják azt a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő legfontosabb aktualitások mellett megismerhetjük a legfontosabb jövő évi adóváltozásokat, az újonnan bevezetésre kerülő elektronikus kapcsolattartást és az online számla rendszer tapasztalatait is.
A digitális ellenőrzés kihívásai mellett tájékoztatást kapunk az EKAER, a vám és jövedéki szakmai aktualitásokról. A délutáni kerekasztal megbeszélésen pedig szó lesz arról is, hogy milyen lehetőséget tudunk kínálni a cégvezetői és a szakmai felelősségbiztosítás területén.
A konferencia másnapjának plenáris ülésén megismerhetjük az adó- és a vámigazgatási eljárás szabályainak új irányait, valamint a környezetvédelmi termékdíj törvény és a NETA 2019. évi változásait is.
A jövedéki és adó szekció ülésen foglalkozunk a jövő évi adóváltozásokkal és az új EGYKE-vel, szó lesz továbbá az elektronikus adatszolgáltatás kihívási mellett a jövedéki szankciórendszerről, valamint a 2018. január 1-től az ÁNYK helyébe lépő új online okmánykitöltő alkalmazásokról is.
•    Milyen lehetőségek vannak a vámügynökök és vámhatóság közötti együttműködésnek a tagállamok közötti versenyben?
•    Milyen hatással vannak a vámszakmai munkára az EU bíróságnak a vámértékre és vámtarifaszámra vonatkozó ítéletei?
A vámszekció ülésen az egyetemleges vámtartozás kiszabása, valamint a szankciórendszerek újragondolásának lehetősége mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

A vámügynökök és vámtanácsadók részére adható kreditpont: 6 pont

A nagy érdeklődésre való tekintettel kérjük, hogy részvételi szándékukról mielőbb szíveskedjen tájékoztatni szövetségünket a csatolt jelentkezési lap info@vjaszsz.hu e-mail címre történő elküldésével. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el, illetve igazoljuk vissza.

A konferencia részletes szakmai programja, a felhívás és a jelentkezési lap az alábbi csatolmányból tölthető le.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a szakmai konferenciánkra!

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár