Hírek

V. Dél-alföldi Adó- és Vámkonferencia

Kedves Képviselőtársak!
Tisztelt Érdeklődők!

Szövetségünk idén 2018. október 02-án rendezi meg az V. Dél-Alföldi Adó- és Vámkonferenciát Szegeden.

A konferencia plenáris ülésén tájékoztatást kapnak a résztvevők az Online Számla rendszer és az E-ellenőrzés tapasztalatairól, a vám és jövedéki szakmai előadásból pedig megismerhetjük a legfontosabb aktuális változásokat, tapasztalatokat.

A Jövedéki és Adó szekcióülés keretében a napi problémák mellett, lehetőség nyílik az adóraktári és a zárjegy elszámolások, valamint az egyedi veszteségnormákkal, elszámolható hiányokkal kapcsolatos problémák megvitatására és a problémák megoldására vonatkozó javaslattételre is. Tájékoztatást kapunk a mentorálás tapasztalatairól és a közigazgatási bírságok kiszabásáról is, illetve lehetőség lesz megvitatni az Online Számla rendszer informatikai kérdéseit, szakmai segítséget kérni a NAV informatikai szakértőjétől.

•    Tudja-e Ön, hogy az importtermékek forgalomba hozatalára milyen piacvédelmi (megfelelőségi, fogyasztóvédelmi, növényegészségügyi) szabályok vonatkoznak?
•    Mit kell tenni, illetve milyen lehetőségei vannak az importőrnek, ha az importált termék nem felel meg a fenti szabályoknak?
•    Milyen kedvező vámfelfüggesztési lehetőségei vannak az importőrnek és a vámügynöknek?

A különböző típusú vámengedélyek eljárásával és újraértékelésével kapcsolatos tapasztalatok mellett a fenti kérdésekre is megkapjuk a választ a Vámszekció ülésen.

A konferencia felhívása, a részletes szakmai program és a jelentkezési lap az alábbi csatolmányokból tölthető le.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a szakmai konferenciánkra!

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár