Hírek

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó 2019.november 21-22.

Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Érdeklődők!

 

Szövetségünk idén 34. éve – 2019. november 21-22-én rendezi meg a nagy hagyományokkal bíró Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. szakmai konferenciáját.

Helyszín: HOTEL SOPRON**** (Sopron, Fövényverem u. 7.)

A konferencia első napján tájékoztatást kapunk arról, hogy milyen szerepe van a költségvetésnek a nemzeti versenyképességre, a nemzetközi áruforgalomnak az agrár- és élelmiszeriparra, valamint a szakképzett munkaerőnek a nemzetgazdaságra.
Egy új EU rendelet értelmében 2019. december 14-től változnak a harmadik országból származó növények és növényi termékek (ideértve a rakományok növényi eredetű csomagolását is) beléptetésének szabályai. Az előadásból kiderül, hogy ez milyen feladatot ró a hatóságra, illetve milyen kötelezettséget jelent az ügyfelek számára. A digitális ellenőrzés kihívásai mellett tájékoztatást kapunk a jövő év legfontosabb adóváltozásairól, az EKAER, a vám és jövedéki szakmai aktualitásokról.

A délutáni kerekasztal megbeszélésen pedig szó lesz az adóigazgatás modernizálásának megyei tapasztalatai mellett arról is, hogy a valós idejű kommunikáció hogyan tudja segíteni a vám és logisztikai szakterületen dolgozók munkáját, illetve milyen vámszakmai kihívásokkal kell szembenéznünk az e-kereskedelem területén.
A konferencia másnapján megismerhetjük az adó- és a vámigazgatási eljárás szabályainak új irányait, valamint az e-AEO és az e-BTI bevezetésének tapasztalatait, illetve az E-kereskedelem vámszakmai kihívásait.
A jövedéki szakterületi konzultáción a jövedék engedélyezéssel, biztosítékkezeléssel, adatszolgáltatással és ellenőrzési tapasztalatokkal, valamint a mulasztási bírságokkal foglalkozunk részletesebben.
A vám szakterületi konzultáción a NAV és a Pénzügyminisztérium illetékes munkatársaival közösen megvizsgáljuk a vámigazgatási bírság, mint szankciórendszer alapelveinek változtatási lehetőségeit. A származási szabályok, az utólagos ellenőrzések, illetve ügyféli kockázatok mellett tájékoztatást kapunk a 2020-tól hatályba lépő új INCOTERMS-ről is, mely fontos információt jelent a vám és a logisztikai szakterületen dolgozók számára.

Vámügynök, vámtanácsadó résztvevők számára adható kreditpont: 6 pont
A 6 kreditpont csak mindkét napon történő részvétel esetén érvényes.

A nagy érdeklődésre való tekintettel kérem Képviselőtársaimat, hogy részvételi szándékukról mielőbb szíveskedjen tájékoztatni a csatolt jelentkezési lap info@vjaszsz.hu e-mail címre történő elküldésével. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el, illetve igazoljuk vissza.

A konferencia felhívása, a részletes szakmai program és a jelentkezési lap az alábbi csatolmányokból tölthető le.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a szakmai konferenciánkra!

 

Üdvözlettel:
Szepesi Sándor
Főtitkár