Hírek

Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó 2023. november 16-17.

Kedves Képviselőtársak! Tisztelt érdeklődők!

Szövetségünk idén 38. éve – 2023. november 16-17-én rendezi meg a nagy hagyományokkal bíró Soproni Vámszakmai Napok és Üzletember Találkozó c. adó- és vámszakmai konferenciáját.

Helyszín: HOTEL SOPRON**** (Sopron, Fövényverem u. 7.)

A konferencia első napján tájékoztatást kapunk arról, hogyan alakul a magyar gazdaság versenyképessége, milyen jövőbeni kihívásokkal kell szembenéznünk, jelenleg milyen befolyásoló tényezők hatnak a költségvetésre és a gazdaságra,

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőjének tájékoztatása mellett betekintést nyerhetünk a termékimportot érintő ÁFA változásokba, valamint az adóhatósági ellenőrzés tapasztalataiba is.

A délutáni kerekasztal megbeszélésen a NAV Vámszakmai és Nemzetközi Elnökhelyettesének aktuális szakmai tájékoztatását követően szó lesz a jövedéki adóztatást érintő kérdésekről. A vámszakmai tapasztalatok mellett megismerhetjük a vámügynöki szakma legújabb kihívásait, valamint bemutatásra kerül, hogy a mesterséges intelligencia hogyan segítheti a vámügyintézők munkáját.

A konferencia másnapján friss vámszakmai híreket hallunk Brüsszelből: mit jelent Magyarország EU elnöksége vám szempontból. A legfontosabb vámszakmai korlátozások-tilalmak mellett szó lesz a jövőben bevezetésre kerülő váminformatikai rendszerek irányairól, a várható határidőkről. Végül pedig szeretnék megosztani a résztvevőkkel a hulladékgazdálkodást érintő legfontosabb kérdéseket és tapasztalatokat.

A konferencia részletes szakmai programja és a felhívás az alábbi linkeken tekinthető

Sopron-Program-2023

Felhívás-Sopron-2023

Jelentkezni az alábbi linken lehet legkésőbb 2023. november 10-ig.

https://vjaszsz.hu/jelentkezes-soproni-vamszakmai-napok-es-uzletember-talalkozo-2023/.

Korlátozott számban lehetőség van térítés ellenében szállás foglalásra konferencia előtti napra (éjszakára) is (2023.november 15.), ezt kérem külön jelezi az info@vjaszsz.hu e-mail címre.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a szakmai rendezvényünkre!

Üdvözlettel: Szepesi Sándor főtitkár