Hírek

VJASZSZ-NOCA Együttműködési Megállapodás

VJASZSZ-NOCA együttműködési megállapodás

  1. május 16-án Szövetségük elnöke Dr. Berényi János Úr, valamint bulgáriai Nemzeti Vámügynökök Országos Szövetségének elnöke Prof. Dr. Momchil Antov Úr megítélésünk szerint komoly jelentősséggel bíró együtműködési megállapodást írt alá.

Az aláíró felek számára rendkívül nagy megtiszteltetés volt, hogy Őexellenciája Christo Polendakov Nagykövet Úr támogatásával az ünnepélyes aláírásra a Bolgár Köztársaság magyarországi nagykövetségén kerülhetett sor.

Az együttműködés legfontosabb célkitűzései:

  • a két szövetség közötti információk és tapasztalatok megosztása az egyes vámszakmai gyakorlatokkal kapcsolatban,
    ·       együttműködés és kommunikáció a vámügyi kérdésekben, a külső uniós határként mindkét ország vámhatóságának és vámügynökeinek nagyon sok azonos szakmai kihívással kell szembenézniük
    ·       vámeljárások és gyakorlatok nemzetközi harmonizációjának és egyszerűsítésének támogatása, ami rendkívül fontos a jogszerű kereskedelem elősegítése szempontjából.
    ·       igény szerint szakmai fórumok és konferenciák szervezése, az aláíró szervezeteken keresztül a tagvállalatok szakmai támogatása.

A közös munkát támogatja mindkét ország vámhatósága, melyet mi sem bízonyít jobban, hogy a Bolgár delegáció tagjaként az ünnepélyes aláíráson részt vett Lachezar KRASTEV Úr is, a bolgár vámigazgatóság helyettes vezetője, a magyar vámhatóságot pedig Torda Csaba pénzügyőr dandártábornok Úr, a NAV Központi Irányítás Vám Főosztályának vezetője képviselte.

Az együttműködési megállapodásban foglaltakon túl tárgyalásokat fogunk folytatni a jövőben arról is, hogy egymás országaiban működő gazdálkodók számára milyen szakterületeken tudunk szakmai támogatást nyújtani.

Köszönjük Hafuzi Avnija Úrnak szövetségünk balkán tagozat vezetőjének, Dr. Bocskov Jordán Úrnak Bulgária tiszteletbeli konzuljának és Molnár Erik Úrnak a Közép- és Délkelet-Európai Konzuli Testületi Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Egyesület (OCECCD) elnökének, a megállapodás létrejöttéhez nyújtott segítő közreműködésüket.